СВЕТИ САВА

„Срби, мој народ, Христови су а не папини.“ - Свети Сава

Удружење се бави информативном, истраживачком, културном, издавачком и хуманитарном дјелатношћу. Има велики број чланова, који нећемо јавно саопштавати, јер смо били и остали ванстраначка организација, која је непоткупљив свједок борбе ИСТИНОМ ПРОТИВ ЛАЖИ.
Adresa: Romanijska bb, 71420 Pale, Web adresa www.svsava.blog.rs, e-mail: svetisavapale@gmail.com i svsava@teol.net Telefoni: +387 57 226-538, +387 65 934-221 i +387 65 543-983
Жиро рачуни: Развојна банка, а.д. Експозитура Пале 5620120000282468 (у домаћој валути) и 508-11784577 (девизни)

Bosanski islamisti

svetisava | 21 Oktobar, 2013 07:21

Кустурица: Изетбеговић у служби дестабилизације Балкана

Кустурица: Изетбеговић у служби дестабилизације Балкана20.10.2013 11:02 | СРНА

Београд - Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић исламски екстремиста, кога држе на високом политичком положају да би дестабилизовао Балкан када се за то укаже потреба и прилика.

Редитељ је, говоћери о проблемима на које је наишао на почетку снимања новог филма "На Млијечном путу", када су му политички челници БиХ ускратили војну опрему потребну за поједине сцене, навео да се испоставило да је он "претежак политички залогај и за Изетбеговића и за његовог жшахистуж предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића".

"Од Устиколине па до крајњег сјевера, тај Бакир никоме ништа не представља, али је за једно важан. Он је исламски екстремиста. То јесте опасно, али стварање филма овакви ликови не могу осујетити", рекао је Кустурица за "Вечерње новости".

Он је оцијенио да се управо на овом примјеру показало право лице "манекена" мултиетничке БиХ из Сарајева, гдје популација Кинеза премашује број преосталих Срба.

"То су нетрпељиви етномрсци из 17. вијека. Такви су у стању да једно крштење, овај пут моје, претворе у издајнички чин. Свако се према својим радостима и тугама скраси у духовном сједишту, које сматра својим, а када сам ја испричао причу о свом поријеклу, о Бабићима из Херцеговине, када сам крштен, то је сметало Сарајеву усред градње 100 нових џамија", рекао је Кустурица.

Говорећи о настојањима Запада да ревдира историју и као кривце за Први свјетски рат означи Србе, Кустурица је оцијенио да Њемачка има потребу да се "опере" од масовног злочина, а да су јој Срби погодан "сапун" за то, те да имају и руке "Друге Србије" да обаве прљав посао.

Он сматра да, ипак, Срби могу напријед корачати спокојно јер имају интелектуалце који су промијенили свијет.

"Савременој цивилизацији, њеној науци, култури, дали смо највеће синове и кћери. Срби морају корачати напријед спокојно јер је вриједност научне истине непролазна. Зато ће се Андрићев институт под окриљем Владе Републике Српске и Србије бавити проучавањем прошлости, с намјером да трасира наше будуће путеве", закључио је Кустурица.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb