СВЕТИ САВА

„Срби, мој народ, Христови су а не папини.“ - Свети Сава

Удружење се бави информативном, истраживачком, културном, издавачком и хуманитарном дјелатношћу. Има велики број чланова, који нећемо јавно саопштавати, јер смо били и остали ванстраначка организација, која је непоткупљив свједок борбе ИСТИНОМ ПРОТИВ ЛАЖИ.
Adresa: Romanijska bb, 71420 Pale, Web adresa www.svsava.blog.rs, e-mail: svetisavapale@gmail.com i svsava@teol.net Telefoni: +387 57 226-538, +387 65 934-221 i +387 65 543-983
Жиро рачуни: Развојна банка, а.д. Експозитура Пале 5620120000282468 (у домаћој валути) и 508-11784577 (девизни)

САРАЈЕВО ЈЕ ЕТНИЧКИ ЧИСТ ГРАД

svetisava | 25 Decembar, 2013 07:35

Кустурица: Жртва сам фундаментализма у Босни

БАЊАЛУКА – Прослављени српски редитељ Емир Кустурица изјавио је да је он “жртва фундаментализма у Босни” и да је “етнички очишћен из Сарајева заједно са 150 до 100 хиљада Срба”.

Кустурица је за нову руску агенцију “Русију данас” рекао да је Сарајево етнички очишћено и да у њему данас 95 одсто становника чине муслимани.

У Сарајево, каже, отишао би без икакве емоције, јер је већина онога што је волео у том граду нестало у рату.

“Град чине људи – када изађете у ноћни живот у Москви, идете на места где проналазите људе, зато што маса није нешто што вас занима, а ова маса се променила – друштвено, верски, интелектуално и она 20 година гради систем вредности у који се ја не уклапам”, рекао је Кустурица.

Сви би, рекао је Кустурица, волели да живе у сређеном друштву, у коме можете да се састанете са пријатељем, попијете кафу са муслиманом, разговарате о теологији са православцем, или о Николи Тесли и осталим питањима.

“Колико год сам се борио за опстанак Југославије (живим данас у Републици Српској), сматрам да је време да свако покуша да живи сам, да одабере и користи своју дефиницију, попут питања самоодбране, зато што, ако делите место са неким ко говори међу католицима и православцима да ће муслиманска идеологија на крају победити – будућност те државе није гарантована”, навео је.

Кустурица напомиње да има и француско држављанство и да је веома привржен француској визији уметности.

Говорећи о ономе чиме се тренутно бави, Кустурица је напоменуо да завршава Андрићград, да гради фарму на граници Србије и РС / БиХ, на којој ће “остати и бринути се о кравама и овцама”, те да жели да заврши филм.

“Надам се да ће ми живот бити дуг и разноврстан и да, када дође тренутак умирања, нећу ни осетити да сам умро”, рекао је Кустурица, пренео је “Пресс РС”.

Он сматра да и догађаји у Украјини показују да су ЕУ и НАТО веома повезани и оцењује да су Бугарска и Румунија примљене у ЕУ пре Србије и Хрватске због стартешких разлога.

“Та вештачка творевина, коју данас зовемо НАТО, шири се. Као што су говорили у Првом светском рату – Дранг наћ Остен (Продор на исток)”, навео је. Он сматра да су крајњи циљ те војне алијансе – ресурси у Сибиру.

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb